Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Φύλλα, ξύλα και κλαδιά


Οι δημιουργοί:
Μαρία
Μαρία
Ελένη
Ντέπη


Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την ζωγραφική σε ξύλο, διότι είναι ένα ενδιαφέρον θέμα και μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα υλικά από τη φύση.

Σκεφτήκαμε να μαζέψουμε μικρά ξυλάκια από την παραλία της Μύρινας κάνοντας βόλτα προς τον Άγιο Νικόλα. Θέλαμε κομμάτια με περίεργο σχήμα, για να τα διακοσμήσουμε με χρυσόσκονες, γκλίντερ και πλαστελίνες. Στην πορεία όμως αντιμετωπίσαμε δυσκολίες ως προς το να βρούμε ξύλα σε κατάλληλο μέγεθος και σχήμα, για να τα στολίσουμε ομοιόμορφα. Έτσι αποφασίσαμε να αρχίσουμε να μαζεύουμε φύλλα διαφόρων ειδών από τα δέντρα της αυλής του σχολείου μας, αλλά και κουκουνάρια. Τα ζωγραφίσαμε με τέμπερες και τα διακοσμήσαμε επίσης με χρυσόσκονες, γκλίντερ και πλαστελίνες.

Στη συνέχεια σκοπεύουμε να κολλήσουμε τα φύλλα στα ξυλάκια και να δημιουργήσουμε όμορφα έργα που μπορούν να χρησιμεύσουν ως διακοσμητικά σε διάφορους εσωτερικούς χώρους. Κάπως έτσι:
Ακόμη, βρήκαμε ένα ιδιαίτερο ξύλο που το σχήμα του θύμιζε μορφή φιδιού. Το χρωματίσαμε κι από τις δυο όψεις του με διάφορα πλαστικά χρώματα και δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό έργο δύο όψεων που το ονομάσαμε "φίδι πειρασμός".



Κι αυτή είναι η πίσω όψη του:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου